На Київщині відсвяткують Івана Купала за стародавніми традиціями

image
2 Липня 2019, 15:01
Поділитися:

6 і 7 липня в Древньому Києві Князівства Київська Русь ( «Парк Київська Русь») пройде грандіозне святкування Івана Купала за давньослов’янськими традиціями, з захоплюючими середньовічними забавами, кінними шоу і катанням на конях, смачними стравами з багаття, екстремальними розвагами та відпочинком у Лісового озера.

Древній Київ запрошує всіх з розмахом і веселощами відзначити свято Івана Купала в справжньому, живому середньовічному місті. Тут на території більше 25 га, на основі знань сучасної науки відтворюється столиця великої держави Київська Русь – Древній Київ X століття. А також відтворюється атмосфера і дух цієї славної епохи.

– Вечірня програма буде запальною, в прямому сенсі слова. З настанням сутінків в Стародавньому Києві запалять багаття. Кажуть, що купальське вогнище очищає від негараздів та хвороб. Тому варто скористатися можливістю спалити негатив і оновитися, стрибнувши через багаття – по одному чи в парі, за бажання вийти заміж або знайти любов. Кульмінацією вогняної феєрії стане спалювання опудала Купали. З цієї великої солом’яною лялькою згорять всі негаразди, а веселі хороводи навколо багаття подарують небувалий заряд позитиву, зазначають організатори.

У суботу ввечері на гостей чекатиме фаєр-шоу, а пізно вночі – середньовічна дискотека на містичному Лісовому озері.

І, як завжди, у Древньому Києві можна покататися на породистих конях верхи або в екіпажі, відвідати музеї та експозиції, постріляти з лука та викарбувати монету. У Княжої костюмерній можна перевдягнутися в костюми часів Київської Русі та влаштувати яскраву фотосесію. 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ