На Київщині відновлюють мости через річки Ірпінь та Здвиж

image
24 Січня 2023, 14:34
Поділитися:

24 січня 2023 г. 14:25

На трасі М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на Київщині), яка веде з Києва до кордону з Республікою Польща, капітально відбудовуємо два мости: через річки Ірпінь та Здвиж.

Про це, як передає KВ, повідомив перший заступник Голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Відновлення повноцінного руху пасажирського і вантажного транспорту є пріоритетом для дорожників сьогодні. В першу чергу йдеться про відбудову мостів на трасах, де після деокупації регіону ми забезпечили проїзд, побудувавши тимчасові переправи. У пріоритеті – мости на дорогах міжнародного значення, що є ключовими артеріями країни”, – повідомив перший заступник Голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Повідомляється, що поруч з мостом через Ірпінь поблизу Гостомеля було зведено 2 тимчасові переправи. Лівий проїзд мосту відбудовують, а правий – капітально ремонтують. Міст має протяжність 138 метрів. Наразі по лівому проїзду влаштовано 24 буронабивні палі.

Також тривають роботи поблизу Бородянки. Тут новий міст через Здвиж протяжністю 102 метри будують на місці зруйнованого. Наразі мостовики забетонували перший прогон монолітної плити.

Роботи на обох мостах плануємо завершити до кінця цього року.

“Капітальне відновлення цих споруд допоможе налагодити стале транспортне сполучення та пришвидшити логістику на захід країни. Ця траса, серед іншого, є однією з ключових економічних артерій для торгівлі з державами ЄС”, – додав Андрій Івко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів доручив Службі автомобільних доріг у Київській області вжити заходів щодо оформлення права користування земельними ділянками, необхідними для будівництва мостового переходу через р. Ірпінь на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-30 Під’їзд до м. Ірпеня.

Читайте: Кабмін дав “зелене світло” будівництву нового мосту через річку Ірпінь поблизу однойменного міста

Фото: Твоє місто, Андрій Івко

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона