На Київщині відкрився другий регіональний офіс «Зроблено в Україні»

На Київщині відкрився другий регіональний офіс «Зроблено в Україні»
24 Вересня 2024, 22:09
Поділитися:

У Білій Церкві запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу Київщини. Це вже другий офіс, який діятиме в області. Перший почав роботу у червні в Обухові.

Фахівці офісу надаватимуть практичну допомогу в написанні бізнес-планів, оформленні документів для участі в грантових програмах у рамках урядового проєкту єРобота, серед яких найпопулярнішими є програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів/ветеранок та їх подружжя», консультації щодо можливостей отримання ваучера на навчання, компенсацій за працевлаштування безробітних, внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, за облаштування робочих місць для працівників з інвалідністю тощо.

Відкриття нового офісу відбулося за участі представників органів місцевої влади, роботодавців та грантоотримувачів району.
Підприємці, які скористалися мікрогрантом за програмою «Власна справа» поділилися своїм досвідом підприємницької діяльності.

«В цьому офісі кожен представник бізнесу може отримати консультації щодо урядових програм підтримки. Ми також будемо пропонувати тут свої обласні програми, щоб в одному місці зосередити весь спектр можливостей для підприємців. Відкриваючи такі офіси, ми тим самим стимулюємо підприємців до розвитку своїх бізнесів, а відтак і зміцнення економіки регіону в цілому», – зазначила директорка департаменту економіки Київської ОВА Наталія Погребна.

На сьогодні 1562 підприємці Київщини вже отримали 367 млн грн на реалізацію мікрогрантів на створення або розвиток бізнесу, ще 43 млн грн грантових коштів отримали 43 учасники бойових дій або їхні подружжя.

«Відкриття регіонального офісу «Зроблено в Україні» дасть змогу залучити до програм державної підтримки якомога більше місцевих бізнесів. Особлива наша увага – допомога в створенні ветеранського підприємництва. Ми реалізуємо низку важливих проєктів, направлених на підтримку ветеранів. Всі вони спрямовані на успішне повернення наших захисників до цивільного життя», – сказав директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук.

Офіс «Зроблено в Україні» в Білій Церкві працює за адресою вул. Ярослава Мудрого, 36.

The post На Київщині відкрився другий регіональний офіс «Зроблено в Україні» appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація