На Київщині відкрилися тематичні виставки до Дня української писемності та мови

image
6 Листопада 2020, 13:49
Поділитися:

6 листопада, напередодні відзначення Дня української писемності та мови, у  КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей» відбулася презентація двох тематичних виставок.

У фойє музею до уваги відвідувачів представлено виставку «9 листопада – День української писемності і мови» з фондів наукового архіву та бібліотеки музею, де представлені книги, які утверджують українську мову як єдину державну мову України, формують розуміння мови як духовної основи українців, виховують святе почуття любові до духовного оберегу – рідної мови.

У виставковій залі розгорнуто фотодокументальну виставку «Українська мова – це наша гордість, мудрість та щасливе мирне майбутнє», яка розкриває етапи становлення в історії української писемності,  довгий та тернистий шлях розвитку української мови.

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. У цей день вшановують пам’ять преподобного Нестора-літописця — письменника, основоположника давньоруської історіографії, мислителя, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація