На Київщині відкрили ще один «Клас безпеки» для дітей

image
6 Грудня 2022, 17:33
Поділитися:

На Київщині, у Рокитнянській територіальній громаді, відкрили «Клас безпеки». Він почав працювати на базі Шарківської гімназії. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА. 

Клас забезпечений усіма необхідними матеріалами, аби учні могли легко та якісно засвоювати важливу інформацію. Там діти вивчатимуть правила пожежної безпеки, потенційну загрозу підозрілих предметів, що можуть виявитися вибухонебезпечними, порядок дій при звучанні сигналів повітряної тривоги та багато інших життєво важливих речей. 

Заняття проводитимуться як педагогами, так і рятувальниками ДСНС. Також до навчання будуть залучатися медичні працівники та фахівці Нацполіції. Навчальні заняття можуть відвідувати як вихованці закладу, так і учні навколишніх шкіл.

Рятувальники вже провели перший урок для школярів. Під час заняття дітям в ігровій формі розповіли, як поводитися в екстремальних ситуаціях, що робити, якщо натрапили на підозрілий предмет і як надати першу домедичну допомогу. Також під час інтерактиву діти розмальовували картинки на протипожежну тематику, грали в тематичні ігри та відповідали на запитання надзвичайників. 

Важливо, що це перший «Клас безпеки», відкритий у Рокитнянській громаді, але не перший на Київщині. Загалом у пристоличному регіоні вже функціонує 7 таких класів, ще 34 на стадії створення. Попередньо проект реалізували в Богуславській громаді.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація