На Київщині відкрили одразу сім нових спортивних об’єктів

image
3 Вересня 2020, 14:05
Поділитися:

2 вересня Київська область вчергове поповнилася сімома об’єктами спортивної інфраструктури. Це шість спортивних майданчиків та один стадіон. Заходи з нагоди відкриття відбулися з дотриманням всіх протиепідемічних правил, встановлених МОЗ та постановами Уряду.

На урочисту церемонію відкриття спортивних об’єктів завітав начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Тимофєєв, який за дорученням голови КОДА Василя Володіна також проінспектував спортивну інфраструктуру регіону, провів робочі наради з місцевою владою та зустрічі з громадою.

Офіційно цього дня було відкрито майданчики за такою адресною програмою:

– міні-футбольне поле 42х22 м у Миронівці (вул. Соборності);

– міні-футбольне поле 42х22 м у Богуславі (вул. Інтернаціональна, 17);

– workout-майданчик в с. Карапиші Миронівського району (вул. Незалежності, буд. 36);

– workout- майданчик в с. Ківшовата Таращанського району (вул. Леніна, 8);

– workout- майданчик в с. Синява Рокитнянського району (вул. Шевченка, 1);

– workout- майданчик в с. Мирівка Кагарлицького району (вул. Гагаріна, 1).

Новий сучасний стадіон «Колос» відкрили в селі Ковалівка Васильківського району. Стадіон є домашньою ареною відомого ФК «Колос» (Ковалівка), який вже грає в українській прем’єр-лізі та збирається боротися за єврокубки.

Варто зазначити, що майданчики для міні-футболу та воркауту будувалися за обласною програмою розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна» на 2017-2020 роки, яка діє території Київської області. В рамках програми Київською обласною державною адміністрацією закуповувалося спортивне обладнання та технологічні комплектуючі для облаштування спортивних майданчиків. А вже облаштовувалися об’єкти коштом місцевого бюджету.

Так, на зведення workout-майданчиків з тренажерним обладнанням та штучним покриттям обласною адміністрацією у 2019-му передано комплекти спортивного обладнання та технологічних комплектуючих, кожен вартістю 323 533,50 грн.  Майданчиків для занять воркаутом на території опорних закладів області заплановано 46 об’єктів.

Для облаштування футбольного майданчика зі штучним покриттям (42м х 22м)  у 2020 році Київською ОДА закуплено та передано комплекти обладнання на загальну суму 930 000 грн за кожен комплект. Загалом таких полів за програмою буде 7.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація