На Київщині відкриється ще один дитсадок, збудований за програмою Президента «Велике будівництво»

image
7 Вересня 2020, 14:01
Поділитися:

До кінця 2020 року на Київщині заплановано завершити будівництво ще одного  дитячого навчального закладу, який будується за ініційованою Президентом України програмою «Велике будівництво». Це ДНЗ на 75 місць у селі Козаровичі Вишгородського району.

Новий дитячий садок дозволить покращити стан належного дошкільного виховання в селі, оскільки в Козаровичах відсутній ДНЗ при кількості в майже 80 дітей віком до 6 років. Близько 60 діток відвідують садочки в сусідніх селах, перевантаженість яких перевищує норму в 2,5-3 рази. Переважна більшість дітей залишається на виховання вдома.

«Відсутність дитсадка в селі Козаровичі призводить до неналежного дошкільного виховання дітей та порушення конституційних прав громадян на освіту, – каже голова Київської облдержадміністрації Василь Володін. – Зараз ми виправляємо цю ситуацію не лише у цьому селі, а й по інших населених пунктах області. Завдяки національній програмі «Велике будівництво» створюємо комфортні та безпечні умови для навчання дітей».

Реалізація проєкту будівництва дитячого садка дасть змогу забезпечити належною дошкільною освітою на місці дітей села Козаровичі та навколишніх населених пунктів. А також вирішить проблему завантаження дитячих садочків навколишніх дошкільних навчальних закладів.

Вартість проєкту складає 46,3 млн грн. Обсяг фінансування у 2020 році складає 19,6 млн грн, у тому числі за рахунок інших субвенцій з місцевого бюджету на здійснення заходів капітального будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів комунальної власності на території Київської області на суму 14,8 млн грн та з районного бюджету Вишгородського району 4,8 млн грн.

У поточному році фактично профінансовано 14,6 млн грн, зокрема 9,8 млн грн з обласного та 4,8 млн грн з районного бюджетів.

Будівельна готовність становить 75%.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація