На Київщині відбулась «Молитва за сиріт»

image
7 Листопада 2019, 18:17
Поділитися:

Обласний захід «Молитва за сиріт» відбувся у Київському академічному обласному музично-драматичному театрі імені П.К.Саксаганського в місті Біла Церква. Участь у заході взяли заступник голови Київської облдержадміністрації В’ячеслав Кучер, представники органів виконавчої влади, релігійних організацій та церков, волонтери, діти та батьки.

Мета заходу – забезпечення права дітей на виховання в сім’ї, нагадування дорослим про небайдуже ставлення до дітей-сиріт, популяризація сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Щороку в області статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування набувають сотні дітей. Більшість з них влаштовуються в сімейні форми, проте є і ті, хто залишається без люблячих батьків. Одним із напрямків реалізації ідеї викорінення сирітства в Київській області є спільна молитва усіх небайдужих.

Учасники «Молитви за сиріт» попросили Бога про захист, благословення та щасливі родини для всіх дітей-сиріт, а також ласку для тих батьків, які беруть їх на виховання.

«Закликаю громадян завжди памятати, що поруч є діти, які потребують нашої особливої уваги та підтримки. Я високо шаную людей, які щоденно займаються долями дітей, що опинилися без батьківського піклування та любові. Необхідно робити все можливе, щоб сирітство відходило в минуле», – зазначив В’ячеслав Кучер.

Також у рамках заходу для дітей організували настільні ігори та конкурси, майстер-класи, виставу «Бременські музиканти» та екскурсію в «Білоцерківський краєзнавчий музей».

Нагадаємо, у 2011 році Альянс «Україна без сиріт» виступив ініціатором проведення цього дня в Україні. Тоді вперше, у неділю, 6 листопада, за краще життя для знедолених дітей молилися віряни з 6 000 українських церков різних християнських конфесій та деномінацій.

 

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація