На Київщині відбудеться забіг на підтримку захисників “Азовсталі”

image
17 Травня 2023, 10:38
Поділитися:

До сумнозвісної річниці полону захисників “Азовсталі” благодійний фонд “YOUkraine” та громадська організація “Жінки зі сталі” організували благодійний марафон. Все для того, щоб нагадати про тих, хто вже рік перебуває у російському полоні.

Нині у руках окупантів все ще знаходяться воїни-азовці. Крім того, є наші захисники з інших підрозділів, які обороняли Маріуполь. Скільки саме цих людей – не розголошують. Але серед них і медики, і жінки, і некомбатанти.

Маємо разом нагадати про полонених та допомогти тим, хто звільнився!

Коли і де відбудеться благодійний забіг?

Мета забігу – зібрати 200 тис. грн. Абсолютно усі кошти підуть на реабілітаційні заходи для звільнених полонених та їх родин.

  • Що? Благодійний забіг.
  • Коли? 20 травня 
  • Де? м. Українка Київської області 
  • Скільки? 5 км.
  • Старт: 12:00, площа Т. Шевченка.

Для участі – заповніть форму та зробіть донат від 300 грн ось тут

Не біжите? Тоді завітайте на Дніпровський проспект, 27. Тут на вас чекає:

  • Виставка-продаж ексклюзивних фоторобіт “Очі Азова” з автографами захисників від екскерівника пресслужби полку “Азов” Дмитра “Ореста” Козацького.
  • Виставка-продаж розписаних українською художницею Іриною Камінською гільз від САУ та тубусів метального заряду. 
  • Аукціон з продажу прапору гарнізону “Маріуполь” з автографами бійців.
  • Виставка фоторобіт фотохудожниці Катерини Карпенко.
  • Всесвітньо відомі знімки з автографами авторів та захисників.
  • Книга Валерії “Нави” Карпиленко “Квіти і зброя” з автографом.
  • Ексклюзивні матеріали з особистих архівів захисників та “фронтові лоти”, перелік яких зростає щодня

А ще у заході візьмуть участь відомі волонтери, захисники та захисниці, рідні і близькі тих, хто боронить нашу землю і був або залишається у полоні.

Настрій створюватиме музичний супровід від Народної артистки України Марії Бурмаки. Вона виконає абсолютно нову пісню “Кохання сталь”, яка присвячена драматичній історії кохання та одруження захисників “Азовсталі” Валерії Каприленко та Андрія Субботіна. А ще ви почуєте музиканта Yura Zvonar

Довідка ІА “MKV”

16-го травня 2022 українські бійці на заводі “Азовсталь” у Маріуполі виконали наказ вищого військового командування задля збереження життів особового складу. Після цього була підтверджена евакуація українських військових із “Азовсталі”. Всі бойові завдання, поставлені командуванням, вони виконали в повному обсязі. Таким чином Україна отримала критично важливий час на формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів. Зараз значна частина цих захисників все ще знаходиться у російському полоні.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що ЗСУ знищили біьше 200 тисяч росіян з числа армії агресора.

Нагадуємо, що 16 травня росія атакувала Київ випустивши найбільше ракет за найменший проміжок часу, а в ніч на 9 травня на столицю України летіло 15 ракет, всі збиті, за день до цього 8 травня 2023 року на Київщині збили 35 БпЛА, як мінімум один з них у Макарівській громаді.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело