На Київщині в очному режимі відновили роботу 65 дитячих садочків

image
30 Травня 2022, 15:17
Поділитися:

30 травня 2022 г. 15:05

У Київській області станом на сьогодні, 30 травня, повноцінно працюють 65 дитсадків. Відновили роботу 53 заклади комунальної форми власності та 12 приватних.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні Київської обласної військової адміністрації (КОВА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомлення, у всіх населених пунктах, де була потреба, сформували 168 чергових груп. До них зарахували понад 2300 дітей дошкільного віку.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У КОВА нагадали, що від початку повномасштабного вторгнення всі заклади дошкільної освіти на Київщині були змушені перейти в дистанційний формат навчання.

Але вже на сьогодні, 30 травня, відповідно до заяв батьків та за погодженнями місцевих військових адміністрацій відновлено очну роботу 53 дошкільних закладів комунальної та 12 приватної форм власності.

Крім того, в регіоні продовжують працювати за дистанційною формою 297 закладів дошкільної освіти, в яких отримують освіту майже 12 тисяч дітей. Із них 637 – із родин внутрішньо переміщених осіб.

Також в адміністрації повідомили, що 27 травня завершився освітній процес у 149 школах Білоцерківського, Бориспільського, Бучанського та Броварського районів. Від завтра, 31 травня, завершать навчання 199 шкіл в усіх районах області. Усі інші заклади загальної середньої освіти завершать навчальний рік з 3 червня по 24 червня, залежно від дати відновлення дистанційного освітнього процесу.

Відновлюють роботу заклади позашкільної освіти. На сьогодні 39 таких закладів розпочинають навчання дітей у дистанційному форматі. Розпочав освітньою діяльність в очному форматі заклад позашкільної освіти Тетіївської територіальної громади.

Нагадаємо, станом на 16 травня на Київщині повноцінно запрацював 61 дитсадок. У відкритих дитсадках сформували 171 групу. Водночас ще 257 дитсадків продовжили свою роботу дистанційно.

Раніше повідомлялося, що у Київській області в умовах воєнного стану та згідно напрацьованого Міністерством науки та освіти (МОН) алгоритмом, навчальний рік у школах буде завершуватися у різні терміни.

Читайте: На Київщині навчання в школах завершиться у період з 27 травня по 17 червня

Фото: відкриті джерела.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона