На Київщині урочисто вшанували пам‘ять Великого Кобзаря

image
9 Березня 2021, 13:21
Поділитися:

9 березня 2021року в м. Бровари з нагоди дня народження Т. Г. Шевченка  відбулося урочисте вшанування пам’яті Великого Кобзаря.

Участь у заході взяла заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак, представники облдержадміністрації та місцевого самоврядування, громадськості та духовенства.

Тетяна Щербак у своїй промові зазначила: «Саме 09 березня, 207 років тому, народився національний пророк, невмирущий геній слова, народний поет, художник, борець за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тарас Григорович Шевченко. Київщина займала особливе місце у житті та творчості Великого Кобзаря, благодатна земля, яка щедро дарувала йому сили та натхнення. Тут він жив, писав і малював  свої невмирущі твори, мав щирих та добрих друзів. В непростий для нашої держави час Тарасове слово звучить актуально, промовляє до національної самосвідомості, об’єднує. Кожен, дослухаючись до безсмертних слів, до мудрих настанов митця, з новою силою переймався гордістю, що ми – українці, що ми живемо на цій благословенній землі, єднаємося у святій любові до нашої держави, як заповідав Тарас Шевченко».

Відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві та святкова програма. Наприкінці урочистостей відбулася панахида у каплиці Святого Тарасія Константинопольського.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація