На Київщині урочисто відзначили День знань

image
2 Вересня 2019, 16:22
Поділитися:

З Днем знань та початком нового навчального року школярів Київщини привітав голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян.

У цей урочистий день очільник ОДА відвідав Боярський академічний ліцей «Гармонія», Піщанський НВО «ЗОШ І-ІІІ ст – дитячий садок», КЗ КОР «Васильківський професійний ліцей», Білоцерківський національний аграрномий університет, а також взяв участь у відкритті школи «Advance Green School» в с. Білогородка Києво-Святошинського району.

Вітаючи учнів та вчителів зі святом, Михайло Каренович наголосив на важливості модернізації української освіти, де на першому плані розвиток дитини як повноцінного члена суспільства.

«Для нас дуже важливо розвивати в області розумну освіту, де на першому плані вже не стандартизовані радянські принципи виховання, а розвиток дитини як особистості, як повноцінного члена суспільства з критичним мисленням та власним баченням, бажанням розвиватися та розвивати свою країну. Переконаний, саме такими принципами ви будете керуватися у своїй роботі», – підкреслив голова КОДА.

Також очільник області заявив, що зараз не вистачає технічних спеціалістів: «Потрібно зробити так, аби навчання в професійних ліцеях стало престижним. Ці спеціальності – на вагу золота в наш час».

Від Київської обласної держаної адміністрації Піщанському НВО було передано комп’ютерний клас. Наразі одна із пріоритетних цілей – надати дітям у селах доступ до інформації та можливість навчатися.

Михайло Бно-Айріян ще раз переконався в актуальності проблеми з відсутністю освітньої інфраструктури у сільській місцевості. За словами голови ОДА модернізації шкіл буде приділятися максимальна увага, ажде концепція реформування освіти в Україні передбачає впровадження сучасного освітнього середовища.

Нагадаємо, на засіданні Уряду 3 квітня 2019 року було прийнято постанову, згідно з якою Кабінет Міністрів інвестує 1 млрд гривень на інтернетизацію і комп’ютеризацію шкіл. З цих грошей 700 млн гривень буде направлено на забезпечення доступу до Інтернету, а 300 млн гривень – на закупівлю комп’ютерів.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація