На Київщині учнів 100 закладів освіти навчили правилам мінної безпеки

image
19 Грудня 2022, 15:43
Поділитися:

З 1 вересня 2022 року в навчальних закладах середньої освіти Київської області тривають систематичні заняття з інформування учнів молодших та середніх класів основним правилам мінної безпеки. Так, станом на 16 грудня вже вдалося охопити близько 100 закладів середньої освіти. 

Організація занять відбувається в межах проєктної діяльності Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, що в партнерстві з Київською обласною військовою адміністрацією виступив фундатором цього гуманітарного заходу. 

Зазначимо, що заняття сплановані і проводяться насамперед у громадах, що перебували під тимчасовою російською окупацією або на територіях, на яких велись бойові дії. Такий підхід дає можливість організувати системну профілактичну роботу в постраждалих районах, спрямовану на створення зон безпечного середовища шляхом навчання населення, зокрема дітей, правильним діям у разі виявлення небезпечного предмета. 

Проводять заняття тренери громадської організації «Ліга офіцерів», які пройшли відповідний курс підготовки на базі Центру протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України. 

Нагадаємо, що проєктом Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні планується охопити до кінця лютого 2023 року 131 навчальний заклад Київщини з перспективою його продовження до кінця наступного календарного року.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація