На Київщині у медзакладах викрили схему привласнення 9 млн гривень на купівлі ліків

image
24 Серпня 2023, 16:40
Поділитися:

24 серпня 2023 г. 16:29

У Київській області правоохоронці розслідують схему привласнення бюджетних коштів службовими особами чотирьох медичних закладів. Йдеться про закупівлі ліків за завищеними цінами, сума збитків може сягнути 9 млн гривень. Також перевіряється інформація про причетність народного депутата України до координації дій виконавців.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Впродовж 2021-2023 років керівники цих медзакладів уклали низку договорів на купівлю фармацевтичної продукції з підконтрольною приватною компанією. Як встановили аналітики БЕБ, закупівельні ціни в окремих випадках були завищені у 8 і більше разів”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що під час обшуків вилучили тендерну документацію, оригінали та копії фінансово-господарських документів. Наразі вони направлені на економічну експертизу для встановлення фактичних збитків завданих державі. За попередніми підрахунками, сума збитків сягає 9 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) триває.

Правоохоронці встановлюють деталі схеми та інших причетних осіб, зокрема перевіряють інформацію про причетність народного депутата України до координацій дій вказаних осіб.

У повідомленні не вказують прізвища нардепа, та у ЗМІ неодноразово з’являлась інформація про причетність до схеми розкрадання коштів на медичних закупівлях на Київщині нардепа Олександра Дубінського.

Читайте: Колишнього “слугу народу” від Київщини запідозрили в кришуванні медичної корупції

Нагадаємо, у липні 2023 року депутат Київської обласної Ради вийшов у публічний простір із заявою, в якій приписує нардепу Олександру Дубінському контроль над медичною сферою пристоличного регіону з цілями наживи.

Читайте: Медичні баталії: нардепа Дубінського звинувачують у переслідуванні депутата КОР і контролі медсфери Київщини

Як інформувала KВ, також Олександр Дубінський (позафракційний, 96 округ Київщини, обраний від “Слуги народу”) отримав підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон за матеріалами Державного бюро розслідувань. Раніше СБУ та ДБР провели обшуки у нардепа, який під виглядом лікування родича поїхав на відпочинок за кордон. Йшлося про Олександра Дубінського.

Читайте: Обласному нардепу-мажоритарнику Дубінському оголосили підозру в службовому підробленні

Фото: БЕБ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона