На Київщині тривають семінари-навчання з організації харчування дітей в закладах освіти

image
17 Січня 2020, 14:51
Поділитися:

Департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області з 10 січня 2020 року розпочав цикл семінарів-навчань з організації харчування дітей в закладах освіти області. Основною метою заходів є покращення стану організації харчування та впровадження системи НАССР в закладах освіти.

Навчання відбуваються на виконання Регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей у закладах освіти Київщини на 2019-2022 роки.

Учасниками семінарів-навчань є керівники закладів загальної середньої та дошкільної освіти, персонал харчоблоків, представники суб’єктів господарювання, задіяні в організації харчування дітей, а також особи, відповідальні за постачання продуктів харчування та продовольчої сировини.

Під час семінарів учасники вивчають питання дотримання вимог санітарного законодавства в організації харчування у закладах освіти, особливості розробки та впровадження в закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

З початку року навчання вже пройшли відповідальні спеціалісти в містах Бориспіль, Обухів та Бровари.

Нагадаємо, одним із ключових напрямів діяльності Київської облдержадміністрації у 2020 році буде питання якісного харчування дітей. Про це заявив голова Київської ОДА Олексій Чернишов під час партнерського форуму соціально-освітніх інновацій «Якісне харчування — здорова дитина. Healthy Food: Healthy Child» 18 грудня 2019 року в м. Ірпінь.

Також очільник Київщини відзначив, що окрім неякісних харчів, в українських школах є й інші проблеми. Це, зокрема, не відремонтовані приміщення їдалень, харчоблоків, внутрішніх санвузлів. Тому вкрай важливо на обласному та місцевому рівнях, окрім  проведення навчання персоналу, займатися модернізацією та ремонтом приміщень.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація