На Київщині триває відновлення виробництва – опитування бізнесу

image
11 Жовтня 2022, 19:19
Поділитися:

Департамент економіки Київської ОВА спільно з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій продовжує щомісячне опитування представників бізнесу Київщини. Четвертий випуск опитування «Український бізнес в умовах війни», що пройшло в серпні, показав – закінчення війни є головним очікуванням бізнесу пристоличного регіону. Серед головних бажаних змін про це вказали 76% місцевих підприємств.

Основні результати опитування:
Підприємства Київщини краще оцінюють загальноекономічне середовище, ніж в інших областях.
Ситуація з відновленням виробництва в області знаходиться на рівні загальної ситуації в Україні. 42% підприємств регіону працюють майже на повну, повну або навіть вище за повну потужність. На рівні всієї країни цей показник складає 44%. Так, у регіоні в серпні лише 4% опитаних працювали на 100 та більше відсотків завантаження виробничих потужностей порівняно з довоєнними показниками (8% на рівні країни). Так, у регіоні 38% опитаних працювали на рівні 75% – 99% порівняно з довоєнним періодом (36% на рівні країни).
32% представників бізнесу очікують спрощення законодавчих вимог до бізнесу та надання доступних кредитів.
Основними проблемами для бізнесу Київської області в серпні були складнощі з державним регулюванням курсу валют. 40% підприємств вказали істотною перешкодою ведення бізнесу – брак обігових коштів. Важливими проблемними питаннями також лишається зменшення попиту на продукцію та послуги. Про це вказали 16% опитаних. Про небезпечні умови праці вказали 12% підприємств.

Детальніше з результатами четвертого опитування можна ознайомитися тут

Джерело: Київська обласна військова адміністрація