На Київщині триває марафон заходів – переможців конкурсу проектів національно-патріотичного виховання

image
29 Липня 2019, 18:33
Поділитися:

22 – 24 червня у с. Мигалки Бородянського району було проведено перший етап національно-патріотичної тернової гри «Криївка УПА-2019» від громадської організації «Захист прав молоді та релігійних громад». Гра відбувалась у лісовій місцевості на місцях бою військового з’єднання УПА «Базар» з підрозділами військ НКВС. У програмі заходу – пейнбол, тир, історичні квести, настільні ігри, таборування, змагання, ознайомлення з історією ОУН-УПА та тактикою бою.

На руїнах графського маєтку Остен-Сакен, що у смт Немішаєвому Бородянського району з 4 по 7 липня відбувся Міжнародний фестиваль театру поза сценою Osten-Saken Off-stage Festival. Організатором заходу є громадська організація «Всеукраїнська ініціатива». Цьогоріч фестиваль проходив під гаслом «твори свою реальність» і мав на меті створення нетворкінгової платформи для митців, громадських активістів та активної й творчої молоді. Фестиваль складався з вуличних вистав-перфомансів, майстер-класів й інших приємностей, на кшталт ранкової йоги та затишного вечірнього вогнища у колі друзів та однодумців.

У с. Зрайки Володарського району на базі табору «Володарська січ» з 8 по 13 липня відбувалося наметове таборування «Козацька школа» від Міжнародної громадської організації «Українське козацтво». Під час проведення табору учасники отримали корисні знання, які стануть їм в пригоді в подальшому житті. Зокрема, як спілкуватися з батьками, однолітками, різними людьми; людина як особистість; фізичний розвиток та духовна еволюція; успішність у житті; образне мислення; як з любов’ю ставитись до себе та до оточуючих людей, жити в гармонії з природою тощо.

З 12 по 14 липня в лісовому масиві біля міста Борисполя пройшов наметовий табір «Молодий захисник» від громадської організації «Київська спілка ветеранів війни з Росією». Метою заходу було національно-патріотичне виховання та підвищення готовності до оборони України серед молоді Київської області. Під час таборування відбулися вишколи з тактики роботи малих груп на прикладі гри в страйкбол, основ керування квадрокоптерами, тактичної медицини, спортивні змагання та лекції від ветеранів війни з Росією. Участь у таборі взяли 40 старшокласників і студентів Київської області та 10 інструкторів – учасників АТО та ООС.

Громадською організацією «Молодіжний військово-патріотичний спортивний клуб «Каскад» з 14 по 17 липня було проведено Історико-пошукову експедицію «Закриті сторінки історії. Шляхами отамана Зеленого» за маршрутом: місто Переяслав-Хмельницький, Трахтемирівський заповідник, Букринський плацдарм, місто Ржищів, місто Українка. Захід проводився з метою підтримки та розвитку історико-краєзнавчого руху на Київщині, підвищення рівня активності в молодіжному середовищі та зацікавленості до історії рідного краю, подій першої Української Революції 2017-2021 років шляхом зібрання інформації та створення нових маршрутів для екскурсій і походів.

29 липня закінчилася перша зміна наметового табору «ПРОСТІР БЕЗПЕКИ» ️ в рамках проекту «Співпраця патріотів – Джура» від молодіжної організації «Молодь – майбутнє України». Перша зміна відбувалася з 20 по 29 липня поблизу с. Бабинці Бородянського району. За десять днів наметового збору кожен учасник оволодів практикою надання домедичної допомоги; елементарними основами мілітарі-підготовки; базовим самозахистом; навичками туризму. Окрім дозованого навчання, у таборі «ПРОСТІР БЕЗПЕКИ» на учасників щодня чекали:️ активний тімбілдінг (побудова комунікацій); ️майстер-класи; спортивні чемпіонати; творчі конкурси; вуличні ігри; квести; вечірня ватра (посиденьки у багаття); теренова гра за сценарієм. Табір «ПРОСТІР БЕЗПЕКИ» був створений для виховання самодостатньої молоді.

У Тетіївському районі з 26 по 29 липня пройшов Молодіжний марш екологічної дії від громадської організації «Молодіжний військово-патріотичний спортивний клуб «Каскад». Проект відбувався з метою об’єднання зусиль молодіжних лідерів навколо локальних екологічних проблем та підвищення рівня знань про екологічні проблеми та шляхи їх подолання, енергозбереження та урбаністики. Учасниками заходу стала молодь, яка займає активну громадську позицію і цікавиться створенням свого власного якісного та сприятливого для всіх мешканців життєвого середовища. У результаті заходу було сформовано ініціативні молодіжні групи, які пройдуть навчання на тренінгах «Еко-логіка» та «Навчаємось у природи», а також розроблено міні-проекти по усуненню локальних еко-проблем в своїх громадах.

Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація