На Київщині тільки офіційно зареєстровано понад 330 тисяч переміщених осіб

image
21 Червня 2023, 12:57
Поділитися:

На Київщині піклуються про людей, які через російських окупантів вимушено покинули свої домівки, та намагаються створити для них гідні умови життя.

Про ВПО на Київщині розповідає інформаційне агентсто “MKV” з посиланням на повідомлення Голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка.

На Київщині вже офіційно зареєстровано понад 330 тисяч ВПО.

Для тимчасового розміщення створено 94 місця компактного проживання, у тому числі 17 модульних містечок, які відкрили завдяки підтримці уряду Польщі та Фінляндії. У рамках реалізації урядової програми «Прихисток» у квартирах і приватних оселях із 24 лютого минулого року розміщено понад 142 тисячі осіб. Щомісяця понад 102 тисячі сімей отримують державну допомогу на проживання.

“Однак ми всі розуміємо, що людям потрібне капітальне житло для довготривалого комфортного проживання. КОВА вже реалізовує низку програм, які сприятимуть вирішенню цієї проблеми. Йдеться про відбудову приватних будинків, закупівлю квартир, реконструкцію наявних приміщень”, – повідомив Руслан Кравченко.

Через військову агресію до Київщини релоковано 72 підприємства. З початку повномасштабного вторгнення 1,5 тис. внутрішньо переміщених осіб уже працевлаштовано.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що у середу 10 травня 2023 року під головуванням Макарівського селищного голови Вадима Токаря відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Макарівської селищної ради, де було утворено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Макарівській селищній раді, основним завданням якої є вирішення проблемних питань ВПО.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело