На Київщині суд зобов’язав повернути державі 20 млн гривень, витрачені заповідником на придбання нерухомості

image
15 Грудня 2022, 13:37
Поділитися:

15 грудня 2022 г. 13:27

За позовом Київської обласної прокуратури суд визнав недійсними договори купівлі-продажу Національним історико-етнографічним заповідником “Переяслав” об’єкту нерухомості. Придбане приміщення суд постановив повернути, а з продавця стягнути сплачені заповідником 20 млн гривень бюджетних коштів.

Про це, як передає KВ йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Як з’ясували прокурори, у 2018 році Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав”, з метою розширення фондосховищ для збереження музейних предметів, колекцій та експонатів, придбав комерційну нерухомість (приміщення кафе) та земельну ділянку під нею за майже 20 млн гривень. Гроші на придбання взяті з державного бюджету”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас прокуратура встановила, що нерухоме майно придбано за ціну, яка у 7 разів вища від його дійсної ринкової вартості.

Суд врахував наведені прокуратурою доводи та задовольнив позовні вимоги прокуратури.

Нагадаємо, у лютому 2022 року Київська обласна прокуратура через суд висунула вимогу визнати недійсними договори купівлі-продажу майна, згідно з якими Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав” у 2018 році придбав нерухомість та земельну ділянку під нею. У прокуратурі встановили, що заповідник придбав будинок у 7 разів дорожчий за його вартість.

Читайте: Громаді Києва остаточно повернули земельну ділянку на острові Венеціанський вартістю понад 16 млн гривень

Фото: ілюстративне, Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона