На Київщині суд повернув державі земельні ділянки на березі Десни вартістю понад 29 млн гривень

image
25 Січня 2023, 17:27
Поділитися:

25 січня 2023 г. 17:24

У Броварському районі Київської області державі повернуто земельні ділянки водного фонду, розташовані у прибережній захисній смузі Десни. Прокурори довели у суді, що землю було незаконно передано в користування трьом приватним особам для ведення індивідуального садівництва.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Броварська прокуратура забезпечила повернення у розпорядження держави земельної ділянки водного фонду площею 0,3 га вартістю понад 29 млн гривень”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно з повідомленням, прокурори встановили, що трьом громадянам на підставі рішень Броварської районної державної адміністрації у приватну власність було передано землі для ведення індивідуального садівництва.

Однак, як зауважили правоохоронці, вказані ділянки розташовані у 100 метровій прибережній захисній смузі річки Десна та являються землями водного фонду, а такі землі законодавчо обмежені у цивільному обороті.

“З цих підстав прокуратура звернулася до суду з позовом, який на теперішній час повністю задоволено”, – резюмували в прокуратурі.

Нагадаємо, Господарський суд Києва задовольнив позов столичної прокуратури до товариства та повернув територіальній громаді земельну ділянку водного фонду, що розташована по вул. Будіндустрії, вартістю 21,8 млн гривень. Прокурори довели, що право власності на землю було зареєстровано у порушення вимог чинного законодавства.

Читайте: Прокуратура вимагає повернути державі ділянку лісового фонду на Білоцерківщині вартістю майже 2 млрд гривень

Фото: Київська обласна прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона