На Київщині стартував проєкт Освітній хаб 

На Київщині стартував проєкт Освітній хаб 
3 Лютого 2023, 13:41
Поділитися:

На Київщині пройшли перші заняття Освітнього хабу в різних громадах області. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Так, одним із тренінгів Освітнього хабу став курс «Перша психологічна допомога в надзвичайних ситуаціях». Спікер — Володимир Хоменко, практичний психолог Ірпінського фахового коледжу економіки та права, член Української психологічної асоціації. 

Під час події з 33-ма учасниками обговорили відмінність травми та травмівної події, а також те, які реакції організму на такі події вважаються нормальними. Учні засвоїли протоколи першої психологічної допомоги та відпрацювали інструменти самодопомоги.

Окрім цього, внутрішньо переміщені особи з різних областей України почали отримувати базові практичні знання за двома напрямами: «Цифрова освіта» та «Твоя підтримка поруч». 

Напрям «Цифрова освіта» включає курс «Держава та Я: цифрова освіта»,  «Google знання». Під час цих курсів учнів навчають налаштовувати цифрові гаджети, користуватися голосовим пошуком, налаштовувати захист своїх пристроїв тощо. Також окремо виділяється напрямок роботи з інструментами Google. 

На курсах «Сам собі електрик», «Сам собі зварник» люди навчаються вимірювати електричні величини: струм, напругу, опір, ознайомлюються з будовою і призначенням проводів і кабелів. 

На цих заняттях працювали та здобували нові знання й навички 73 учасники.

У межах напряму Освітнього хабу «Підтримка поруч» 2 лютого в Білій Церкві провели зустріч для жителів громад Київщини під назвою «Створення ефективного психологічного освітнього середовища». 

Учасниками заходу стали 12 педагогічних працівників Таращанської, Ржищівської, Рокитнянської, Іванківської та Пісківської громади.

Спікери зустрічі Юлія Літвін та Лариса Медвідь представили різноманітні вправи для покращення комфортного психологічного стану та забезпечення необхідних потреб людини, спираючись на ієрархію потреб, розроблену Маслоу. 

Учасники мали можливість активно попрацювати, виконуючи вправи, проявити творчі здібності та кмітливість, розв’язуючи типові ситуації, відпочити, слухаючи звуки природи.

Нагадаємо, що додаткова інформація та реєстрація для участі в Освітньому хабі за посиланням на сайті проєкту.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація