На Київщині стали їсти більше риби
За даними Держстату, у 2018 році рівень споживання риби та рибних продуктів в Україні сягнув 11,8 кг на одну особу. Це на 9,2% більше, ніж у 2017 році.
Про це повідомляє Державне агентство рибного господарства України.
Серед регіонів найбільше риби споживали у Київській (16,3 кг на одну особу), Одеській (15,4 кг / о.), Житомирській (15,7 кг / о.), Вінницькій (14,1 кг / о.), Черкаській (13,8 кг / о.), Запорізькій (13,8 кг / о.) та Херсонській (13 кг / о.) областях.
Найменше – у Закарпатській (7,5 кг / о.), Івано-Франківській (7,9 кг / о.), Тернопільській (8,4 кг / о.), Луганській (8,6 кг / о.) та Львівській (8,9 кг / о.) областях.
Нагадаємо, що рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я мінімальна норма споживання риби і морепродуктів становить 20 кг на людину на рік. При цьому морська риба повинна складати 75% від зазначеної норми.
Іншими словами, українці їдять все ще недостатню кількість дарів моря.
Лідером споживання в Україні традиційно залишається оселедець. Далі по популярності йдуть – скумбрія, хек, салака, лосось, кілька, минтай, мойва, сардини та нототенія.
Джерело: Вечірній Київ