На Київщині спецкомісія вже перевірила відбудову 31 об’єкта

image
2 Грудня 2023, 16:17
Поділитися:

2 грудня 2023 г. 16:03

Спецкомісія Київської обласної військової адміністрації (КОВА) вже перевірила 31 об’єкт, що відбудовують в області коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та UNITED24. Частину об’єктів здадуть цього року, ще частину – наступного. Також окрему увагу було виділено облаштуванню укриттів. КОВА є замовником робіт по облаштуванню 22 укриттів коштом Фонду, роботи ведуться і за іншими проєктами.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні начальника Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Руслана Кравченка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Відбудову двох закладів освіти коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії перевірили цього тижня. Разом зі спецкомісією, до якої входять і представники правоохоронних органів, були в Гостомелі, де відновлюють дитсадок “Веселка”, та у Ворзелі, де будують початкову школу з дитячим підрозділом”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Руслан Кравченко зауважив, що у Гостомелі в будівлі дитячого садочка реалізується ще один окремий проєкт, а саме облаштування повноцінного сучасного укриття.

“Будівництво на Київщині надійних сховищ – один із наших пріоритетів.”, – наголосив очільник КОВА.

Він зазначив, що коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету облаштовують 22 укриття, де замовником робіт є КОВА. Основна їх частина – в школах та дитячих садках різних громад. На 20 об’єктах роботи вже ведуться. Укриття облаштовують і за іншими програмами.

“За участі технагляду, Держпраці, облгазу, ПРООН, Спостережної ради з питань відбудови та робочої групи “Прозорість та підзвітність” провели наради з підрядниками. Пройшлися по кожному об’єкту, який відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, UNITED24 та відповідно до обласних програм з облаштування укриттів і будівництва приватних будинків”, – відмітив начальник Київської ОДА.

“На жаль, є випадки, коли підрядники ігнорують зауваження. Але попередив: якщо до кінця року основна частина недоліків не буде виправлена – їх чекає розірвання договорів”, – акцентував Кравченко.

Він попередив, що за неякісну роботу кошти ніхто не отримуватиме.

“В умовах війни ефективність витрачання коштів контролюватиму ще більш прискіпливо. Будь-які корупційні складові мають бути виключені”, – резюмував Кравченко.

Нагадаємо, на Київщині окупанти з початку повномасштабного вторгнення знищили 236 закладів освіти. Тисячі дітей були позбавлені можливості ходити до шкіл та садочків. Відновлювати їх почали одразу після деокупації. Уже відбудували 196 таких закладів. У роботі – ще низка обʼєктів.

Читайте: В КОВА заявили про взяття під жорсткий контроль всіх процесів відбудови регіону

Фото: скриншот відео

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона