На Київщині сапери ДСНС знищили вже понад 79 тисяч вибухонебезпечних предметів (фото, відео)

image
27 Вересня 2023, 14:34
Поділитися:

27 вересня 2023 г. 14:22

У Київській області фахівці ДСНС продовжують роботи з розмінування. Загалом від початку робіт у столичному регіоні піротехніки виявили та знешкодили понад 79 тис. одиниць вибухонебезпечних предметів (ВНП). Найбільший обсяг робіт сапери проводять на Бучанщині.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ ДСНС в Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“На сьогодні у Київській області виявлено та знищено вже понад 79 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів. Бучанський район найбільш небезпечний для жителів, адже на всій території тут тривали запеклі бої”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Сапери нагадують, що на території області покинута техніки, відмаркована територія, ліси, несуть у собі ризики, які можуть коштувати людині здоров’я, або життя. При виявлені підозрілих предметів громадян закликають повідомляти фахівців за номером 101.

У свою чергу поліція Київщини нагадала про заборону відвідування лісів. “Наголошуємо громадянам відмовитись від відвідування зелених зон поза межами житлових масивів, адже там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети, що становлять небезпеку для життя”, – попередили правоохоронці.

Нагадаємо, лише за останній місяць у Києві за один день на двох локаціях міста жителі знайшли підозрілі предмети, схожі на боєприпаси. У парку Нивки киянин в озері помітив гранату, а в Оболонському районі виявили предмет, схожий на міну. На Київщині у Бучанському районі в дворі приватного сектору було виявлено два гранатометних постріли. Також у Бучі місцевий мешканець, який не був удома з початку воєнного стану, знайшов у себе в гаражі гранату та викликав правоохоронців. Поліцейські на місці виявили розтяжку, яку знешкодили фахівці.

Читайте: Майже 430 тисяч боєприпасів знешкодили сапери ДСНС від початку повномасштабного вторгнення рф

Фото: ГУ ДСНС в Київській області

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона