На Київщині реалізують проєкт з управління відходами руйнувань, які утворилися внаслідок бойових дій

image
17 Липня 2023, 18:13
Поділитися:

На Київщині в рамках Проєкту екстреного відновлення та реконструкції і працює Пілотний проєкт з управління відходами руйнувань, які утворилися внаслідок бойових дій. Це перший подібний комплекс заходів в Україні, що реалізований саме в пристоличному регіоні.

Сьогодні в Ірпені з робочим візитом побували президент Японського агентства міжнародного співробітництва JICA Танака Акіхіко та інші представники агентства. У поїздці регіоном їх супроводжував заступник начальника Київської ОВА Микола Бойко. 

Учасники делегації провели зустріч із представниками органів місцевого самоврядування в Ірпінській міській раді.

Крім того, представники Японського агентства міжнародного співробітництва відвідали локацію, де зараз здійснюють демонтаж зруйнованого приватного будинку за допомогою техніки, переданої JICA в межах реалізації цього проєкту. Пізніше таке спецобладнання буде працювати і в інших громадах Київської області.

За проєктом з управління відходами руйнувань передбачено передачу 39 одиниць спецобладнання та спецтехніки для проведення демонтажів і переробки будівельного сміття. Київщина вже отримала 13 одиниць техніки.

«Підтримка та допомога іноземних партнерів вкрай важлива для нас. Адже тільки спільними зусиллями зможемо якнайшвидше повернути нашу область до повноцінного життя та відновити все зруйноване окупантами», – наголосив Микола Бойко.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація