На Київщині пройшов перший форум у межах українського тижня регіональної цифрової трансформації Digital Regions Week

На Київщині пройшов перший форум у межах українського тижня регіональної цифрової трансформації Digital Regions Week
11 Листопада 2022, 16:22
Поділитися:

На початку листопада на Київщині відбувся форум у межах українського тижня регіональної цифрової трансформації Digital Regions Week для представників громад, бізнесу та громадського сектору. 

Форум у рамках Digital Regions Week організовано центром Дія.Бізнес у Бучі за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та за підтримки Київської обласної військової адміністрації і Програми розвитку ООН і Швеції.

Серед учасників заходу: громади Київщини, спікери обласної та місцевої влади, представники міжнародних організацій, підприємці ІТ-сектору. 

Ключові теми, які учасники мали змогу обговорити під час заходу – стан цифровізації Київської області, індекс цифрової трансформації громад та запуску платформи Дія.Цифрова громада від Мінцифри, виклики та проблеми громад області під час війни, важливість цифрової грамотності жителів регіону, розвиток цифрових послуг та кібербезпека у громадах.

«Попри всі перешкоди ми продовжуємо будувати нову цифрову країну, продовжуємо впроваджувати нові цифрові сервіси. Для Київщини дуже важливо бути на чолі цього процесу: апробовувати інновації у всіх громадах, розвиватися. Наша область стала майданчиком для багатьох інновацій і ми повинні рухатися в заданому темпі», – зазначив під час свого відеозвернення до учасників заходу голова Київської ОВА Олексій Кулеба.  

Уже найближчим часом форуми регіональної трансформації відбудуться в Черкаській, Тернопільській, Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація