На Київщині пройшов дводенний навчально-практичний семінар «Сучасні навички та практичні кейси вчителя фізичної культури»

image
9 Грудня 2022, 18:33
Поділитися:

8 грудня в селі Щасливому, що Бориспільському районі, розпочали проведення дводенного навчально-практичного семінару «Сучасні навички та практичні кейси вчителя фізичної культури». У заході взяли участь заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко, голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко, директор ОНЗ Щасливського НВК Юрій Йовбак та вчителі фізичної культури навчальних закладів Київщини.

Темою заходу стала презентація та обговорення програми про нову фізичну культуру, як запоруку розвитку громад. Проект програми «Нова фізична культура» спрямований на розвиток навичок учителя. Адже сучасні реалії потребують внесення змін у навчальний процес, зокрема, і в уроки фізкультури, що допомагають дітям повертатися до звичного життя. 

«Сьогоднішній захід — про зміну стереотипів у викладанні. Реформа стосується нової фізичної культури — йдеться про здоров’я дітей. І тут велика роль вчителя фізкультури, адже змінити стиль викладання за новими модулями має безпосередньо він, а не тільки ми на нарадах. У центр всього треба поставити дитину і від того рухатися», — зазначила Жанна Осипенко.

Крім того, 25 амбасадорів буде обрано на Київщині в результаті впровадження нової програми.

Також на семінарі учасники обговорили впровадження нової фізичної культури в навчальних та спортивних закладах і зміни проведення традиційних уроків фізкультури. Присутні сформували рекомендації щодо впровадження нової модельної програми та інноваційних уроків фізкультури:

– охоплення дітей фізичною активністю для розуміння самими дітьми необхідності фізкультури в їхньому житті;

– нові рухові активності, що диктує час;

– можливість індивідуального вибору дітьми фізичних активностей, а це 60 модулів на вибір;

– відмова від традиційних методів і підходів;

– дитиноцентризм.

«Головне завдання — стовідсоткове залучення дітей до спорту. А для цього і потрібно зацікавити дітей заняттями фізичною культурою у школах», — підсумував Сергій Тимофєєв.

Серед іншого, під час семінару Вадим Місюра, директор представництва міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation в Україні, презентував програму про активні спортивні громади в рамках програми «Нова фізична культура». Також компанія вручила 70 спеціальних наборів для інноваційних методів роботи вчителям.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація