На Київщині провели спортивний турнір у пам’ять про захисника України

image
6 Липня 2023, 09:06
Поділитися:

Фото з місця події

1 липня громадська організація “Спортивна Нація” провела на Київщині відкритий Турнір пам’яті Віталія Ткачука – захисника України, який віддав своє життя у боротьбі за свободу та незалежність країни

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” із покликанням на президента ГО та мецената Олексія Бахіна.

Чоловік зазначив: 

Юні жителі [Фастівської – ред.] громади зібралися, щоб вшанувати пам’ять справжнього Героя, проводячи день у чесній боротьбі на спортивних змаганнях.

На базі організації “Спортивна Нація” відбулися турніри з пейнтболу, волейболу, греплінгу та перетягування каната. Участь у змаганнях взяли 15 команд з різних міст та сіл. Переможці були нагороджені пам’ятними медалями та грамотами. 

 Олексій Бахін додав:

Цей турнір був особливим не лише завдяки активному залученню молоді, але й тому, що до участі приєдналася донька Героя  Анна, яка очолює благодійний фонд “З відкритим серцем”, щоб допомагати людям. Її присутність була символічним зв’язком між минулим та сучасністю, між пам’яттю та надією.

Як повідомили у Фастівській міській раді, Герой, пам’яті якого був присвячений захід, одним з перших приєднався до територіальної оборони Київщини після початку повномасштабного вторгнення росії. За словами Президента “Спортивної Нації“, Віталій Ткачук загинув 23 березня:

Коли ворог постукав у двері – Віталій не вагаючись долучився до батальйону територіальної оборони, щоб захистити Україну від загарбників. 23 березня він загинув, але у нашій пам’яті житиме вічно!

Меценат подякував організаторам та суддям заходу за Турнір, який приніс радість дітям та став гідним вшануванням пам’яті загиблого Героя:

Нехай зі сльозами на очах, але урочисто та з думкою про майбутнє – так і потрібно вшановувати пам’ять Героїв. Тому що Віталій бився за рідну країну, за її майбутнє, за дітей, які весело та натхненно боролися в суботу на Турнірі, за нас із вами. Щоб всі могли жити далі. Жити і пам’ятати, що свободою ми зобов’язані таким Героям, як Віталій Ткачук!

Нагадаємо, що п’ять ветеранів війни стануть координаторами “Активних парків” на Київщині.



Читати “Моя Київщина” у Telegram




Джерело