На Київщині провели семінар-тренінг «Школа виховників джур-4»

image
19 Червня 2023, 17:27
Поділитися:

На Київщині провели четвертий обласний семінар-тренінг «Школа виховників джур-4»  у рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту Київської ОВА.

Метою школи є підготовка виховників до створення та забезпечення діяльності осередків (роїв/куренів) гри «Джура» за єдиними національними стандартами та ціннісними орієнтирами Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2020–2025 роки.

Захід відбувався на базі спеціально розбитого наметового табору у Володарській громаді.

Організаторами заходу виступили Управління молоді та спорту Київської ОВА та Київський обласний молодіжний центр у партнерстві з Центром творчості дітей та юнацтва Київщини. На урочистій частині були присутні заступник начальника Київської ОВА Михайло Ємець, директорка Департаменту освіти і науки Ярослава Тростянська та начальник Управління молоді і спорту Сергій Тимофєєв.

Загалом у заході взяли участь 40 осіб, серед яких були учасники вишколу, тренери й інструктори семінару-тренінгу.

Основною темою семінару стало обговорення національно-патріотичної ідеї гри і ролі в ній людини. Присутні детально розглянули методику гри та її виховні засоби. Проаналізували функції та характеристики самого виховника, розподіл обов’язків між учасниками таборування, організацію і встановлення наметового містечка, таборові активності тощо.

Крім того, обговорили діяльність українських дитячих та молодіжних громадських організацій на Київщині.

Насамкінець виховники взяли участь у вишколах гри «Джура». Для них була організована туристична «Смуга перешкод». Учасникам провели вишколи з орієнтування, тактичної медицини та саперної підготовки.

Уміння та навички, отримані на семінарі-тренінгу, новоспечені виховники змогли відпрацювати під час ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура», на яку завітали рої у складі 200 козаків і козачок із 7 районів Київщини.

Довідково.

Гра «Сокіл» («Джура») – це цілісна система національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді на прикладі козацько-лицарських військових традицій.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація