на Київщині працюють над запуском нових приміських маршрутів

image
8 Червня 2021, 13:38
Поділитися:

На Київщині триває робота над відкриттям ще двох залізничних приміських маршрутів – Фастів-Київ і Вишгород-Київ. Це один із дієвих способів покращити інфраструктуру столичного регіону.

Про це повідомив очільник Київської облдержадміністрації Василь Володін під час інтерв’ю виданню «КиевVласть».

«Щодня до столиці на роботу приїздить кілька десятків тисяч жителів регіону. Тобто працюють вони у Києві, а проживають в області, оскільки так економічно вигідніше.  Щоб підвищити рівень комфортності, ми не лише розбудовуємо наші дороги в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Також разом із регіональною філією «Південно-західна залізниця» ми розвиваємо залізничну інфраструктуру. Робимо це в межах проєкту «City Express». Наприклад, навесні вже почали курсувати перші приміські електропоїзди на маршрутах Боярка-Вишневе-Київ і Святошин-Буча. Зараз працюємо над тим, щоб запустити ще два – перші приміські електропоїзди на маршрутах Боярка-Вишневе-Київ і Святошин-Буча», – пояснив Василь Володін.

Він додав, що запуск додаткових залізничних маршрутів дозволяє жителям області не витрачати зайвий час у щільному автомобільному трафіку. Окрім цього, серед переваг – розвантаження автошляхів і зниження обсягів шкідливих викидів у повітря.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація