На Київщині працюють над створенням Пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні

image
10 Вересня 2020, 18:48
Поділитися:

9 вересня у Національному музеїзаповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відбулася робоча зустріч в.о. начальника управління культури Київської обласної державної адміністрації  Сергія Васильонка з головою  ГО «Об’єднанняродин «Небесної Сотні» та активістів «Революції Гідності» Тамарою Швець та заступником директора музею–заповідника Тамарою Сокол. У ході зустрічі оглянулитериторію музею – експозицію під відкритим небом  на предмет встановлення Пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні Київщини.

Варто зазначити, що питання встановлення  на території Національного музею – заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» Пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні Київщинибуло ініційоване Тамарою Швець.

Під час обговорення даного питання було наголошено на тому, що встановлення Пам’ятного знаку можливе при наявності Генерального плану розвитку музею, в якому потрібно передбачити добудову нових приміщень, де буде розміщена експозиція, присвячена Героям Небесної сотні Київщини і планового поповнення новими об’єктамиекспозиції під відкритим небом.  

За результати зустрічі було досягнуто домовленостей щодо проведення до 25 вересня  2020 року розширеного засідання  науково методичної ради Національного музею заповідника «Битва за Київ у 1943 році» з цього питання, на яку будутьзапрошені представники  влади, архітектори, скульптори, представники родин Героїв Небесної Сотні та музейніпрацівники.

Також були внесені зміни у банер «Герої Небесної Сотні Київщини», який розташований на території Національного музею – заповідника «Битва за Київ у 1943 році».



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація