На Київщині підрядника підозрюють у привласненні 600 тисяч гривень на ремонті дитсадка

image
13 Січня 2023, 13:05
Поділитися:

13 січня 2023 г. 13:03

У Київській області правоохоронці повідомили про підозру директору приватного підприємства у привласненні бюджетних коштів під час ремонту дитячого садочка в Гостомелі. Прокурори встановили, що підрядник вніс неправдиві відомості в документи, на підставі яких його підприємству було перераховано кошти.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Слідство встановило, що директор приватного підприємства відповідно до умов укладеного з бюджетною організацією договору, зобов’язався виконати роботи з будівництва дитячого садочка на території смт Гостомель”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У прокуратурі зазначили, що підрядник підробив офіційні документи і вніс неправдиві дані про виконання будівельних робіт і використання матеріалів по об’єкту.

На підставі підроблених документів на рахунок очолюваного ним підприємства перераховано бюджетні кошти.

Проте, згідно з висновком експертизи, вартість невиконаних робіт становить майже 600 тис. гривень. Таким чином державі спричинені збитки на вказану суму.

Ювенальні прокурори Бучанської окружної прокуратури повідомили про підозру директору приватного підприємства за фактом привласнення коштів місцевого бюджету, а також легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України). Слідство триває.

Нагадаємо, у Київській області прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця за фактом привласнення коштів місцевого бюджету. Підрядника підозрюють у внесенні неправдивих даних в акти приймання робіт та легалізації привласнених грошей при ремонті прибудинкової території декількох будинків на території Коцюбинської селищної ради.

Читайте: На Київщині суд зобов’язав повернути державі 20 млн гривень, витрачені заповідником на придбання нерухомості

Фото: Київська обласна прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона