На Київщині офіційно відкрили перші спортивні об’єкти 2020 року

image
22 Травня 2020, 18:23
Поділитися:

Введення карантинних обмежень через загрозу захворювання коронавірусною інфекцією зруйнувало спортивні календарі та внесло свої корективи до розвитку спорту, зокрема на теренах Київщини. Але розбудова спортивної інфраструктури в області в рамках програми «Київщина спортивна» у цьому році активно триває.

Так, перші спортоб’єкти на Київщині офіційно відкрито. Сьогодні, 22 травня, заступник голови Київської облдержадміністрації Євген Калінін разом з Сергієм Тимофєєвим, начальником Управління фізичної культури і спорту облдержадміністрації та місцевою владою й представниками громадськості відвідали урочистості з нагоди відкриття нових спортивних майданчиків.Урочистості відбулися з дотриманням всіх санітарних вимог.

Майданчики для Workout зі штучним газоном та тренажерним обладнанням облаштовано в Гоголеві на Броварщині на території Гоголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів по вул. Київській, 167 та в селі Студеники на Переяславщині (Студениківська ОТГ) в Студениківському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів по вул. Шкільній, 27.

Будуються спортивні об’єкти в рамках програми «Київщина спортивна»: фінансується закупівля спортивного обладнання коштом обласного бюджету, а облаштовуються майданчики за рахунок місцевого.

Після офіційної частини присутні також оглянулимультифункціональні майданчики для занять ігровими видами спорту, які зводяться поруч з воркаут-майданчиками. Вони матимуть гумове покриттям та розмір 32х18 м.

Довідково

Будуються спортивні об’єкти на теренах Київської області на виконання Київської обласної програми розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна» на 2017-2020 роки. Фінансується закупівля спортивного обладнання та комплектуючих для будівництва майданчиків коштом обласного бюджету, а облаштовуються спортоб’єкти за рахунок місцевого бюджету.

Цьогоріч в рамках Програми заплановано зведення 15 мультифункціональних майданчиків з гумовим покриттям розміром 32х18 м для занять чотирма ігровими видами спорту, 7 міні-футбольних полів зі штучним покриттям розміром 42х22 м та майданчиками з вуличними тренажерами, 46 майданчиків для Workout зі штучним газоном та тренажерами на території опорних закладів.

В процесі будівництва спортивних майданчиків Управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації оперативно інформує про розвиток спортивної інфраструктури в різних регіонах нашої області протягом 2020 року.

Спортивній інфраструктурі – бути!

#Київщинаспортивна

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело:
Новини – Київська обласна державна адміністрація