На Київщині негода підтопила церкву, ресторан та приватні будинки, – ДСНС (фото, відео)

image
21 Червня 2023, 13:32
Поділитися:

21 червня 2023 г. 13:22

У Київській області рятувальники долають наслідки зливи, яка сталася вчора, 20 червня. Тільки у Бучанському районі бійці ДНС 5 разів залучалися до ліквідації наслідків підтоплень. На Фастівщині внаслідок влучення блискавки спалахнув будинок.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ ДСНС в Київській області та інформації ГУ Нацполіції в Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням ДСНС, рятувальникам довелося відкачувати воду з приміщення церкви в місті Вишневе, у селі Софіївська Борщагівка – в аптеці, ресторані та 7 приватних домоволодіннях. Також у селищі Крюківщина викачували воду з офісного приміщення, що розташовано в багатоповерховому житловому будинку.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що гостро стоїть питання підтоплень і в інших напівпідвальних приміщеннях новозбудованих житлових комплексів Бучанського району. Більшість з них використовуються власниками малого бізнесу і навіть невеликі опади тут призводять до підтоплень.

“Через хаотичну забудову та відсутність повноцінної системи водовідведення рятувальникам раз за разом доводиться використовувати аварійно-рятувальне обладнання для відкачування води. Потерпають громадяни, знищується майно і тому проблема потребує спільного вирішення з місцевими органами влади”, – зауважили в ДСНС.

Також, як повідомили у поліції Київщини, вчора під час негоди в Гатному блискавка влучила в житловий будинок, спалахнула пожежа.

Нагадаємо, в Києві комунальники ліквідовують підтоплення через вчорашню зливу у 5 районах столиці. Водночас через відключення електроенергії у Шевченківському, Святошинському, Солом’янському, Голосіївському, Подільському районах понижено тиск водопостачання та у зв’язку з відсутністю напруги контактної мережі затримується рух на низці маршрутів електротранспорту.

Читайте: У Києві через аварійну ситуацію в мережах НЕК “Укренерго” 100 тисяч споживачів лишились без світла

Фото: ГУ ДСНС в Київській області

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона