На Київщині майже 18 тисяч дітей-ВПО охоплені освітніми послугами

На Київщині майже 18 тисяч дітей-ВПО охоплені освітніми послугами
19 Вересня 2024, 20:10
Поділитися:

У Київській області здобувають освіту майже 18 тисяч дітей із числа ВПО. Про це повідомили в департаменті освіти і науки КОДА. 

Станом на вересень 2024 року у дошкільних закладах виховуються 3316 дітей, які вимушено переселилися з інших регіонів. У загальноосвітніх школах вчаться 14007 учнів. Серед тих, хто обирає професійно-технічну підготовку, – 217 осіб, ще 163 навчається у фахових передвищих закладах. Крім того, 207 студентів з числа ВПО навчаються у вишах.

«Київщина стала місцем прихистку для тисяч українців. Ми працюємо над тим, щоб допомогти внутрішньо переміщеним особам адаптуватися якомога швидше: сприяємо працевлаштуванню, аби кожен зміг стати економічно самостійним. А наші заклади освіти відкривають двері для дітей, які були змушені залишити свої домівки. Ми працюємо над створенням комфортних умов для навчання, аби діти могли реалізувати свій потенціал незалежно від труднощів, з якими їм довелося зіткнутися», – зазначила заступниця голови КОДА Жанна Оспипенко.

The post На Київщині майже 18 тисяч дітей-ВПО охоплені освітніми послугами appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація