На Київщині ліквідують наслідки вчорашньої ворожої повітряної атаки

image
27 Січня 2023, 14:57
Поділитися:

Внаслідок атаки росії 26 січня на Київщині постраждали цивільні об’єкти в декількох районах області. Сьогодні заступник голови Київської ОВА Микола Бойко спільно з представниками місцевої влади відвідав один із населених пунктів, що найбільше постраждав під час атаки.

Тут вибуховою хвилею загалом пошкоджено понад 30 приватних будинків. Два будинки мають серйозні руйнування — стіни, дахи, об’єкти поруч. У решті будівель пошкоджені покрівельні конструкції, вибиті вікна, двері.

Одразу після інциденту на місце прибули відповідні служби, зокрема, аби зафіксувати наслідки. На щастя, обійшлося без жертв. Людям, чиї будинки постраждали внаслідок повітряної атаки, надали матеріали та допомогли тимчасово закрити вікна та накрити дахи. Фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі відновили лінії електропередач до будинків на пошкодженій вулиці та повернули світло мешканцям.

«Зараз на місцях продовжують працювати комісії та фіксувати руйнування. Після складання дефектних актів одразу приступимо до повноцінного відновлення будинків. Роботи розпочнуться вже наступного тижня. Над цим питанням працюємо спільно з органами місцевої влади. Ніхто не залишиться наодинці з бідою. Разом все відбудуємо і обов’язково переможемо», — наголосив Микола Бойко.

Як раніше повідомляли, внаслідок повітряної атаки ворога 26 січня на Київщині пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, приватні та багатоповерхові будинки, автівки жителів у деяких районах області.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація