На Київщині конфіскували два газобетонні заводи російського олігарха Молчанова

image
23 Серпня 2023, 17:51
Поділитися:

23 серпня 2023 г. 17:44

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Мін’юсту, підготовлений за матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР), та стягнув у дохід держави 100% корпоративних прав ТОВ “Аерок”. Їх кінцевим власником є Група ЛСР російського олігарха Андрєя Молчанова (на фото), що володіє двома газобетонними заводами – в Обухові та Березані Київської області.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Державного бюро розслідувань (ДБР).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що у травні 2022 року року ДБР встановило, що українське підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, підконтрольне російському олігарху Андрєю Молчанову.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Молчанов є колишнім членом “совета федерации федерального собрания рф”, наближений до окупаційної влади та сплачує великі податки до бюджету країни-агресора.

Читайте: На Київщині виявлено будівельний бізнес російського олігарха Андрія Молчанова

“Отриманий українським підприємством прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до “материнської компанії” з рф”, – йдеться в повідомленні.

У Бюро додали, що коштами української компанії сплачувалися податки та збори до бюджету рф, фінансувався її силовий блок й оборонно-промисловий комплекс. Активи були арештовані й передані в управління АРМА.

Зауважимо, що за даними аналітичної платформи YouControl, ТОВ “Аерок” зареєстровано в 2006 році в місті Обухів на Київщині. Основним видом діяльності було виготовлення виробів з бетону, будівельного гіпсу та цементу. Кінцевим бенефіціаром є компанія “Группа ЛСР”, яка зареєстрована в місті Санкт-Петербург. Її генеральний директор та бенефіціар – російський олігарх Молчанов.

Нагадаємо, влітку 2022 року СБУ в співпраці з поліцією й прокуратурою Подільського району Києва виявили та заарештували активи підприємства Молчанова на 2 млрд гривень. Гроші було передано в управління АРМА.

Читайте: СБУ заарештувала в Обухові підприємство почесного будівельника рф з оточення путіна

Як інформувала KВ, у січні 2023 року в АРМА обрали управителя для арештованих активів ТОВ “Аерок”. Переможцем конкурсного відбору стала корпорація “Харківські будматеріали”.

Читайте: Відібраною в росіян компанією “Аерок” керуватимуть харків’яни

Фото: ДБР, відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона