На Київщині комунальники планували придбати технічну сіль з перевитратою у 1 млн гривень

image
27 Вересня 2023, 15:29
Поділитися:

27 вересня 2023 г. 15:24

У Київській області два комунальних підприємства планували придбати технічну сіль вдвічі дорожче ніж на ринку. Фахівці БЕБ проаналізували дані тендерів, та встановили що переплата становитиме понад 1 млн гривень. Листи з рекомендацією переглянути проведення закупівель комунальниками були враховані, товар закупили дешевше.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, було встановлено, що два комунальних підприємства на Київщині проводили тендери з закупівлі 278 тонн кам’яної технічної солі. Посадовці одного з них планували витратити на придбання солі – 1 млн, а іншого – 1,8 млн гривень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Співробітники БЕБ проаналізували ринкові ціни та з’ясували, що в обох випадках ринкова вартість солі є майже вдвічі нижчою. Розпорядникам державних коштів були направлені листи з рекомендацією переглянути доцільність проведення закупівель”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що рекомендації були враховані комунальними підприємствами, товар придбано у два рази дешевше.

Нагадаємо, на Київщині детективи БЕБ повідомили про підозру директору підприємства з видобутку піску за фактами ухилення від сплати податків та службового підроблення. За 4 роки фігурант не сплатив до бюджету майже 9 млн гривень.

Читайте: На Київщині у медзакладах викрили схему привласнення 9 млн гривень на купівлі ліків

Фото: БЕБ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона