На Київщині інспекторів Держпраці викрили на хабарі у пів мільйона гривень

image
9 Лютого 2024, 10:05
Поділитися:

9 лютого 2024 г. 10:04

На Київщині інспектори Державної служби України з питань праці вимагали 500 тис. гривень, за непроведення позапланової перевірки на території будівництва. Правоохоронці затримали фігурантів після отримання коштів. Хабарникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, на територію будівництва одного з суб’єктів господарювання прибули інспектори Державної служби України з питань праці начебто для проведення позапланової перевірки.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Надалі зловмисники повідомили керівнику товариства, що він може уникнути перевірки за пів мільйона гривень. Для цього він має укласти фіктивну угоду з придбання товарів у певної організації та перевести на її рахунок зазначену суму.

Фігурантів затримали після отримання неправомірної вигоди.

Як повідомили у Київській обласній прокуратурі, викрили на вимаганні й одержанні неправомірної керівника та начальника управління одного з міжрегіональних управлінь державної служби з питань праці та двох посередників. Слідчі розслідують кримінальне провадження за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 ККУ). Тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії, а також перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Нагадаємо, у Києві в січні цього року було повідомлено про підозру двом працівникам відділу контролю за благоустроєм однієї зі столичних РДА за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за “дозвіл” на незаконне здійснення торгівлі. Службовців затримали в порядку під час отримання частини в розмірі 20 тис. гривень.

Читайте: Посадовця Національної академії наук підозрюють у вимаганні 72 тисяч гривень хабара за оренду приміщень

Фото: ГУ Нацполіції в Київській області

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона