На Київщині чоловік руками наловив раків більш ніж на півмільйона гривень

image
19 Вересня 2023, 15:31
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 15:25

Під час рибоохоронного рейду на р. Десна в районі с. Нижча Дубечня Вишгородського району Київської області патрульні склали адміністративний протокол на чоловіка, який руками наловив 170 штук раків, загальною вагою 11 кг. Таким чином чоловік завдав збитків на понад 566 тис. гривень.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київського рибоохоронного патруля.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться в повідомленні, 17 вересня під час рибоохоронного рейду на р. Десна в районі с. Нижча Дубечня Вишгородського району Київської області зафіксовано громадянина, який здійснював вилов раків руками в заборонений період линьки. Зазначається, що чоловік завдав збитків рибному господарству у розмірі 566 тис. 440 гривень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У порушника виявили 170 штук раків, загальною вагою 11 кг. На громадянина складено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (Порушення правил рибальства). Санкція статті тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 34 гривень до 170 гривень.

“Київський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на “гарячу лінію” за номером: (099) 341-73-18”, – зазначають в патрулі.

Нагадаємо, у Києві та Київській області встановлюється заборона на вилов раків. За вилов під час заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу в 3 332 гривень за кожного виловленого рака до кримінальної відповідальності.

Читайте: У Києві та на Київщині розпочинається заборона на вилов раків | КиївВлада

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона