На Київщині більшість важких хворих на коронавірус – невакциновані

image
11 Листопада 2021, 13:39
Поділитися:

Абсолютна більшість пацієнтів з важким перебігом коронавірусу на Київщині – невакциновані.

Про це сьогодні, 11 листопада, під час брифінгу зазначив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Щоденно у стаціонари наших лікарень потрапляє велика кількість важких хворих. Більшість із них зізнаються, що щеплення не робили. Про це свідчать дані наших медиків. І це ще раз підтверджує той факт, що невакциновані люди не просто вразливіші до коронавірусу, вони саму хворобу переносять із ускладненнями й наражають своє життя на небезпеку», – прокоментував Василь Володін.

Зазначимо: у госпітальних базах Київщини на лікуванні знаходяться 2010 пацієнтів із діагнозом COVID-19. 71% госпіталізованих зараз отримує кисневу підтримку.

Нагадаємо: із суботи, 13 листопада, на Київщині запроваджуюсь посилені протиепідемічні заходи в усіх випадах громадського транспорту. Пасажири автобусів, маршруток і електричок повинні будуть мати при собі чи «COVID»-сертифікати, чи негативні результати ПЛР- або експрес-тестів на коронавірус, отримані не пізніше як за 72 години до дня поїздки, чи довідки про одужання, підтверджені за допомогою державного  вебпорталу електронних послуг.

 

 



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація