На Київщині без централізованого водопостачання залишаються лише 2 селища, повністю відновлено подачу газу в 50 населених пунктах, – КОВА

image
3 Травня 2022, 12:54
Поділитися:

3 травня 2022 г. 12:46

У Київській області продовжуються роботи по відновленню зруйнованої окупантами інфраструктури. За минулу добу, 2 травня, частково відновлено розподіл природного газу у 3-х населених пунктах. Тривають роботи по відновленню водопостачання.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської обласної військової адміністраціі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“На сьогодні повністю або частково відновлено надання послуг з централізованого водопостачання у 121-х населених пунктах області із 123-х, у яких ця послуга була відсутня. Відновлено послугу з розподілу природного газу у 118-ти населених пунктах області”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Ситуація з поновленням водопостачання в територіальних громадах наступна:

Залишаються без централізованого водопостачання села Джерела та Кухарі Іванківської громади через відсутність електропостачання. Разом з тим, у вказаних населених пунктах населення має можливість користуватись водою з дворових криниць.

м. Ірпінь та м.Буча– 29.04.2022 року запущено водогін, який забезпечить мешканців м. Ірпінь питною водою із м.Києва. Населення міст має доступ до питної води.

смт Гостомель– КП “Ірпіньводоканал” відновить надання послуги з централізованого водопостачання мешканцям після подачі електроенергії. Мешканці селища мають доступ до питної води.

смт Бородянка – водопровідні мережі селища набрано водою, однак через суттєві пориви на водопровідній мережі, на 60% зруйновано запірні арматури – виникають перебої з постачанням води.

Перебіг робіт по відновленню газопостачання:

Відновлено послугу з розподілу природного газу у 118 населених пунктах області до 114 724 об’єктів споживачів, зокрема:

завершено роботи – у 50 населених пунктах Броварського, Вишгородського, Фастівського районів до 29 922 об’єктів споживачів;

Без газопостачання (повністю або частково) залишається 5 населених пунктів Бучанського району (34 651 об’єкт споживачів), зокрема:

частково відсутнє газопостачання у 3-х населених пунктах – м.Ірпінь, с.Горенка та с.Забуччя (34 033 об’єкти споживачів, з них лише у м.Ірпінь – 33 571 об’єкт).

За попередню добу було частково відновлено розподіл природного газу у 3-х населених пунктах до 2559 об’єктів споживачів:у м.Ірпінь – на 20% відновлено, у с.Забуччя (Ірпінська ТГ) та с.Горенка (Гостомельська ТГ) – на 80% відновлено.

Нагадаємо, у Київську область із інших регіонів України у пошуках прихистку через бойові дії прибули щонайменше 240 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Найбільше вимушених переселенців у регіоні зареєструвалося в Білоцерківському, Обухівському та Бориспільському районах.

Читайте: На Київщині відновили роботу 230 автобусних маршрутів, газ отримали 112 тисяч споживачів, без води залишаються 3 населених пункти, – КОВА

Фото: КОВА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона