На київські маршрути 27 січня вийдуть автобуси з Риги та Тампере

На київські маршрути 27 січня вийдуть автобуси з Риги та Тампере
26 Січня 2023, 18:45
Поділитися:

26 січня 2023 г. 18:24

Від завтра, 27 січня, на міські дороги виїдуть ще 13 автобусів, які Київ отримав на початку січня в якості допомоги від міжнародних партнерів. Автобуси з Риги та Тампере курсуватимуть маршрутами № №9 та 97-К.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації (КМДА) з посиланням на інформацію Київського міського голови Віталія Кличка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначив Віталій Кличко, завдяки такій допомозі від Риги та Тампере Київ покращує транспортне сполучення й відновлює роботу двох автобусних маршрутів:

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Мер зазначив, що на маршрут № 9 вийдуть автобуси Mercedes, отримані Києвом від Риги. Такі автобуси курсуватимуть і наявним маршрутом № 97.

А на маршруті №97-К їздитимуть автобуси марки Volvo, які Києву надало фінське місто Тампере.

Нагадаємо, у кінці квітня 2022 року делегація мерії Риги прибула до української столиці, щоб передати Києву 11 сучасних автобусів та гуманітарну допомогу. У жовтні автобуси вийшли на столичні маршрути. На початку 2023 року отримав від Риги ще 10 автобусів.

Читайте: Рига передала українській столиці 10 сучасних міських автобусів

Як інформувала KВ, на початку 2023 року Київ отримав від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси. В них також приїхала гуманітарна допомога, яку зібрали для столиці України міська влада Тампере спільно з активними громадянами Фінляндії.

Читайте: Київ отримав від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона