На конкурс з енергоефективності будинків у Києві подали дорогі проекти

image
1 Лютого 2019, 18:21
Поділитися:

«Вечірньому Києву» стало відомо, що на конкурс «70 на 30» серед будинків ОСББ та ЖБК столиці цього року містяни подали 184 заявки на загальну суму 231,4 млн. грн. Але в бюджеті міста  на такі цілі передбачено лише 100 млн.грн. Найбільша кількість учасників конкурсу цього року з Дніпровського району – 35 будинків, найменше – по 10 у Печерському та Солом’янському районах, проте по вартості проектів лідирує Деснянський район – 32 проекти на загальну суму близько 55 млн. грн.

Як повідомляють у Департаменті житлово-комунальної інфраструктури, наразі фахівці КП “ГВП” створюють рейтинг учасників конкурсу  2019 року. Вже на наступному засіданні комісії, що проводить конкурс проектів (він відбудеться цього місяця), визначать переможців.

Влада міста також завершить всі роботи з енергоефективності у будинках, що перемогли у минулорічному конкурсі, які не встигла забезпечити вчасно.  

Радник заступника голови КМДА Алексей Тихонов розповів  також, що почалися навчання представників районних Керуючих компаній з обслуговування житлового фонду аби ті змогли працювати з мешканцями й робити ремонти, реконструкції, реставрації, капітальні ремонти, технічне переоснащення спільного майна у комунальних будинках на умовах співфінансування.

Нагадаємо, для комунальних будинків також проводять конкурс «70 на 30». Таким чином, завдяки програмі киянам можна вигідно зробити такі роботи майже повністю за рахунок міста:

Модернізація та заміна ліфтів – 95 на 5 %
Капітальний ремонт покрівель – 90 на 10 % 
Ремонт та заміна внутрішньо будинкових інженерних мереж (в тому числі встановлення індивідуального  теплового пункту) – 85 на 15%
Інші види робіт – 70 на 30% 

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ