На кір хворіють навіть щеплені

image
8 Лютого 2019, 20:32
Поділитися:

Рівень захворюваності українців на кір стрімко зростає. За офіційними даними МОЗ, від початку 2019 року захворіло більше 10 тисяч осіб, у Київській області — понад 600 осіб. На Бориспільщині ситуація із захворюванням на кір змушує замислитися.
За даними Бориспільського міжрайонного відділу лабораторних досліджень, від початку 2019 року на кір у місті та районі захворіло 28 осіб: 18 мешканців міста та 10 району. Серед хворих є раніше щеплені проти кору громадяни.

«Люди, котрі вже мають вакцинацію чи навіть дві, все ж перебувають у групі ризику. У такому випадку захворіти на кір можна, коли слабкий імунітет, або ж через неякісну, чи не вчасно проведену вакцинацію», — говорить Ольга Шульга, завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень міжрайонного відділу.

Якщо є сумніви в наявності щеплення та якості вакцини, лікарі радять при можливості зробити аналіз крові на антитіла IgG до вірусу кору. Такий вид аналізу робиться лише у платних медичних закладах і коштує від 180 грн. Станом на 6 лютого на стаціонарному лікуванні у інфекційному відділенні Бориспільської ЦРЛ перебуває 10 хворих, одна з них дитина.

Тетяна ХОДЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама