На Хрещатику пропонують створити велодоріжку та дві велосипедні смуги

image
15 Вересня 2020, 17:00
Поділитися:

Комунальна корпорація «Київавтодор» представила доопрацьований робочий проєкт капітального ремонту Хрещатика. Під час масштабної реконструкції у 2021 році на головній вулиці столиці пропонують облаштувати двосторонню велодоріжку та дві односторонні велосипедні смуги.

Велодоріжка – це шлях для велосипедистів, який зазвичай відокремлюють від проїжджої частини бордюром або газоном. Вважається, що чим інтенсивніший трафік на дорогах, тим ширшою має бути відстань між велосипедистом та автомобілями. Водночас велосипедна смуга – це позначена розміткою частина дороги, рухатись по якій має право тільки велосипедист. 

У попередніх версіях проєкту пропонувалися дві двосторонні велодоріжки, розміщені з обох боків вулиці. Однак, після зустрічей із велоспільнотою, проєкт відкоригували.

– Хрещатик – одна з найголовніших складових у концепції розвитку велосипедної інфраструктури Києва. Адже на цій вулиці поєднаються маршрути з понад дев’яти частин міста. Тому, важливо будувати зручну і безпечну інфраструктуру, доступну для кожного, повідомили у КК «Київавтодор».

Столичні комунальники наголошують: представлена версія проєкту – не остаточна. Свої зауваження та пропозиції щодо велосипедної інфраструктури в центрі міста кияни можуть залишати за посиланням до 22 вересня включно.

Раніше «Вечірній Київ» писав, що вулицю Хрещатик та Майдан Незалежності планують масштабно відремонтувати вже у наступному році.

Зі слів столичного мера Віталія Кличка, у 2021 році на центральній площі замінять гранітне покриття, встановлять нове освітлення. У планах також реконструкція ліфтів у підземному переходi на Майданi та облаштування наземних пішохідних переходів на перетині з вулицею Михайлівська. На даному етапі працюють над проєктною документацію капремонтів.

Олена Петришин

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ