На Хрещатику киян навчать надавати медичну допомогу під час пандемії

image
11 Вересня 2020, 13:46
Поділитися:

12 вересня з нагоди Всесвітнього дня першої медичної допомоги біля будівлі КМДА пройде тренінг з надання першої допомоги під час пандемії.

У рамках заходу відбудеться флешмоб із проведення серцево-легеневої реанімації на спеціальних манекенах.

У цей день кожен охочий зможе за допомогою працівників та волонтерів Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України матиме змогу:

  • навчитись проводити серцево-легеневу реанімацію на спеціальних манекенах;
  • ознайомитись із правилами надання першої допомоги постраждалим при дорожньо-транспортних аварійних ситуаціях;
  • взяти участь у роботі ситуаційних локацій згідно зі сценарієм (допомога при відкритих переломах, втраті свідомості тощо);
  • ознайомитись з локаціями аварійних служб міста.

У зв’язку із введеними протиепідемічними обмеженнями організатори закликають поставитися відповідально до свого здоров’я та здоров’я тих, хто поруч, і просять усіх охочих відвідати захід дотримуватися соціальної дистанції та використовувати засоби індивідуального захисту.

Організатор заходу – Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України.

Коли: 12 вересня об 11.00
Місце проведення: вул. Хрещатик, 36 (біля адмінбудівлі КМДА).

Із 2000 року Всесвітній день надання першої медичної допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня. Ініціатором його проведення виступають національні організації – члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвитку можливих ускладнень.
Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. Здебільшого це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальним медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда. Вже давно відомо про існування так званої «золотої години», того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу.

Нагадаємо, концерти та вистави: що підготували на День народження Андріївського узвозу

Марія Катаєва

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ