На Хрещатику безкоштовно навчають японським мистецтвам

image
6 Жовтня 2019, 12:02
Поділитися:

Простір біля  Колонної зали КМДа (вул. Хрещатик, 36) перетворився на куточок Японії. Тут показують зразки ікебани – квіткові композиції у традиційному японському стилі від японськиїх та українських майстрів.

Також всі охочі мають змогу відвідати майстер-класи з оригамі, фурошікі (японський стиль упаковки подарунків в тканину), ігор го та шьогі, і власне ікебани. 

Ця культурна подія присвячена 20-річчю Українського відділення японської школи ікебани Ікенобо. 


Про школу ікебани Ікенобо:

Історія школи Ікенобо – це історія самого мистецтва ікебана. Ікебана розпочалася зі школи Ікенобо, і хоч за 550 років з’явилися й інші школи, школа Ікенобо вважається витоком мистецтва ікебана. Історія школи Ікенобо охоплює як традиції, так і сучасність, що постійно взаємодіють для розвитку мистецтва ікебана сьогодення.

Ікенобо в Україні:

В Україні з ікебаною познайомилися вперше у 1990 році, а з 1994 року проф. Ямада Мідорі, президент Філії Інституту ікебани Ікенобо в країнах СНД (1997-2017), починає регулярно відвідувати Київ з демонстраціями. За її сприяння у 1999 було створено Українське відділення ікебани школи Ікенобо. Перші заняття проходили в Посольстві Японії в Україні, а з 2006 року основна діяльність школи Ікенобо реалізується на базі Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Виставка триває за ініціативою Українського відділення Філії Інституту ікебани Ікенобо у країнах Східної Європи спільно з Українсько-Японським центром КПІ ім. Ігоря Сікорського за підтримки Посольства Японії в Україні та Київської міської державної адміністрації.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ