На Хрещатик повернуть каштани в наступному році після реконструкції вулиці

image
23 Травня 2020, 19:13
Поділитися:

Після того, як на Хрещатику днями в порожні лунки від дерев тимчасово були висаджені великі (крупномірні) ялівці, кияни почали штурмувати Фейсбук –сторінку КО «Київзеленбуд».

«Київзеленбуд» дав пояснення небайдужим до каштанів киянам, що висадка хвойних була тимчасовим вимушеним заходом.

Каштани нині добре себе почувають у парках та скверах, це можна побачити у різних районах Києва. Проте вздовж доріг, як на Хрещатику, вони починають хворіти. І тому є чимало причин, – пишуть спеціалісти-зеленбудівці. – Під час повномасштабної реконструкції Хрещатика у 1998 році звузили широку бульварну зелену зону, і каштани опинилися впритул до дороги з величезним потоком автомобілів, що спричиняє високу загазованість повітря. А велика площа асфальтового покриття постійно перегрівається. Додати до цього сіль, якою посипають дороги взимку, відсутність автоматичного поливу, мінуючу міль, і маємо результат.

Результат – це слабкі дерева, листя яких вже у червні покривається плямами та «іржавіє», облітає.

Для того, щоб розширити лунки для дерев, завантажити в них більше 10 кубометрів родючого чорнозему, потрібна реконструкція вулиці Хрещатик. Вона розпочнеться наступного року. Планується розширити бульварну частину, щоб дерева росли далі від проїжджої частини, щоб можна було влаштувати стаціонарний полив. Тоді будуть висаджені крупномірні дерева. Перед реконструкцією висаджувати крупномірні дерева немає сенсу, – пояснили у “Київзеленбуді”.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ