На Хелловін у громадському транспорті Києва зникнуть всі кондуктори

image
4 Вересня 2019, 15:01
Поділитися:

Кондуктори у громадському транспорті Києва працюватимуть до 31 жовтня, і мають зникнути, разом із паперовими квитками, вже з 1 листопада. Натомість цих комунальних працівників планують перетворити на контролерів.

Про це на Колегії КМДА розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

З 1 листопада у наземному транспорті зовсім не буде квитків, а також не буде кондукторів. Їх перепрофілюють у контролерів, – повідомив він.

За словами Назарова, у кожного контролера буде спеціальний зчитувальний пристрій, якій дозволить перевірити будь-який спосіб оплати, доступний у київському транспорті.

З 1 листопада це буде: картка Kyiv Smart Card, муніципальна “Картка киянина”, додаток з QR-кодом на мобільному телефоні та навіть звичайна банківська карта.

– Заходить контролер, в салоні блокуються всі валідатори, і контролер своїм пристроєм починає перевіряти пасажирів, – розповів Юрій Назаров.

Він він підкреслив, що зчитувальні пристрої зможуть працювати з усіма варіантами оплати, а також із пільговими картками, такими як “Картка киянина” та проїзні квитки для учнів, які найближчим часом будуть впроваджуватися.

Контролер сканує вашу картку чи QR-код та бачить, чи сплатили ви за проїзд. Якщо ні, то, звичайно, маєте сплатити штраф, – пояснив механізм контролю чиновник.

– Тобто місто планує зараз більше уваги приділяти саме контролю оплати проїзду, – підсумував він.

Довідка. Хелловін традиційно святкують у ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ